Followers

Monday, February 21, 2011

Dah Beli Baru Nak Menyesal

Hai.. Assalamualaikum.. Salam satu Malaysia..

Bengang kan bila perkara tersebut diatas terjadi kepada diri kamu tatkala duit dlm beng kamu semakin berkurangan.. Konon nak berjimat.. Tapi bila dah nampak depan mata dan rasa perlu, then perlu jugaklah membelinya..


Cecite.. Cecite..


Semarin, diriku pegi kaapuu (dalam bahse omputehnye Carrefour).. Dimaklumkan duit dlm purse hanya ada RM50 sahaja.. Tidak dibenarkan lebih ye tuan2 dan puan2.. Amatlah diharamkan.. Tujuannye mau beli sabun cuci pinggan dengan susu je (wahlawei nak beli axion pun kene p kaapuu tu...hebatla) Eleh.. Diriku pegi sbb kaapuu tu dekat ngn umah diriku.. Dan dalam masa yg sama, memba diriku pun ada nak join p kaapuu jugak.. Kalau diriku sorang nk pegi sana, hhhuuhhuuhuu jgn harap la oii..


Ok, memula ikut ja memba diriku membeli belah barang umah dia.. Beli kabinet, beli makanan serba cikit.. Beli apo laie tah.. Eden lupo la pulok.. Yang diriku ni pulak, dok tahan2 mata sebab takut terbeli benda yg tak patut (sambil berzikir dalam ati).. Tetapkan ati nk beli sabun cuci pinggan dan susu je.. Baikkkkk


Omaigoat!!! Sampai kat tempat pekakas dapur, nampak sebuah kuali yg cantik.. (dalam kepala dok fikir, kalau beli kuali ni mungkin masalah bahan masakan melekat kat surface kuali akan hilang) Ok amek satu lah!.. See!!!!! Amek jugak.. Pastu dok mundar mandir kat situ.. Nak amek ke taknak.. Nak amek ke taknak.. Nak amek ke taknak... Yg ni besar sangat pulak.. Tapi harga berpatutan.. Dah alang2 murah baik amek yg besar.. Ye dok??


Pastu g tempat minuman lak.. Oh dah lama tak minum susu tepung.. Wahwah.. Nak amek Nespray ke Everyday ke Fernleaf ke Susu Cap Junjong?? Hahahaha.. Amek Fernleaf la murah cikit.. Baik.. Tambah lagi satu barang kat troli..


Ok jom pegi tempat sabun2 jap.. Done amek sabun cuci pinggan.. Pastu baru teringat sinki mcm tersumbat.. Ok amek pam sinki satu letak dalam troli..


Ala.. Perfume keta dah habis.. Keta dah tak bau vanilla la.. Hmm amek satu la.. Nanti kalau dah masuk keta, baju pun otomatik jadi wangi.. See!!! Alasan terbaik la.. Pastu jalan kat tempat rempah2 ratus lak.. Alamak gula dah habis la.. Amek satu la.. Pastu nampak tepung.. Ala kalau ada tepung leh buat cucuq lemak manis.. Ok baik..


Jalan kat tempat ikan2 ayam2 bawang2.. Ok bawang kat sini amat tak cantik.. Selamat disitu ya.. Pastu memba diriku nak beli pisang.. Diriku eksyen beb.. Takpe la awak amek la.. Kite jarang makan buah.. Haha.. Pastu dia kata, pisang elok utk org Asthma.. Ok!! Amek satu sikat! Terima kasih..


Ok2 jom pegi bayar.. Tak larat nak calculate dah.. Suh cashier tu lak yang calculate.. 


Ok semua RM60.. Wa!!!!! Rakanku, pinjam RM10... Japgi diriku pegi cocok duit n ganti balik.. Hahahahaahahampeh..

Sampai umah, benda pertama yg disusun ialah kuali.. Oiiii besarnya kuali.. Mana nak sangkut kuali ni.. Menyesalnya beli yang besar.. Last2 letak atas dapur gas je.. Senang.. Bila nak masak, terus masukkan minyak je.. Hahahaahaha (pemalas)

Dan akhirnya tak berjaya jugak nak tahan napsu membeli belah.. Sebab tu la diriku tak suka pegi shopping..  Sekian..


Selamat malam sayang...

3 comments:

Amy said...

hihihi...amy pun selalu kena camney...:)

gud nite dear...

KUREKURE COMEL said...

sama la dgn mina....sbb tu malas nk pegi tesco....


pada hal dh pesan dgn mat...kite g jln2 je tau...sekali penuh troli..
hahaha...


pompuan mmg cmtu...sabau je la..

manismacamgula said...

amy: nasib la kite jadi pompuan.. pantang nampak..


mina: heheh kelakar la mat ngn mina ni..mesti kamu bahagia kan... syok nye.. nak kawen gak la..*tak pasal2*