Followers

Friday, January 28, 2011

Rindu Kamu...Henpon

Rindu tau... Walaupun bukan Blackberry, bukan IPhone 4, bukan Android.. Tapi henpon ni banyak membantu diriku.. Kenapa tiba2 nak poyo pasal henpon?? (sukati diriku la).. Sebab dah seminggu beliau kat "wad"..


Ceritanya begini..


Gambar Sebelum

Abaikan tangan putih tu..tu bukan tangan diriku..


Tiba-tiba jadi begini...

Ni namanya LCD screen sudah pecah..Jika tidak pandai menilik gmbr, jaga2 la anda..tak lama la tu...





Owh sedih.. Bila sedih mukaku akan jadi cenggini..

hhoolllooohh hhhoollloohh hhhooolllooohhh





Nak tak nak kena repair juga..







Lepas repair ni lah hasilnya..

Hahahahahaha...Copy paste sudah.. Rupenye sama jugak...





Bila henpon dah sehat.. Apa perlu kita buat??

Ya betul.. Kite wajib menangkap gmbr (gmbr ditangkap???) Ok baik.. Kite wajib mengambil foto kenang-kenangan...


Haa.. Sbb budak dlm gmbr ni la LCD henpon diriku pecah.. Sila saman beliau..




Selamat malam sayang...



Wednesday, January 26, 2011

Sibuk Penat

P.E.N.A.T a.k.a T.A.K L.A.R.A.T




tapi 

B.A.N.Y.A.K K.E.R.J.A



kenalah

R.E.D.H.A dan B.E.R.S.Y.U.K.U.R





Tuesday, January 25, 2011

Sakit Kepala Tak Sama Dengan Migraine..Harap Maklum

Hai semua.. Td g kelinik sbb rasa tak sedap badan (bkn mengada2 tp kenyataan hahahahaha).. Masuk jumpa dokter.. Dan inilah hasil perbualan.. Cekodok.. Cekidaut.. Check it out..


A: Diriku (mcm biasa)
D: Dokter (Dr Adrian yg telah memeluk Islam i think..Alhamdulillah)

_________________________________________________________________

D: Ya, Liyana.. What happen?? 
A: Rasa tak sedap badan sikit dokter.. (wat muke sedih)
     Ada selsema, sakit tekak dan semput dokter.
D: Ok. Sejak bila?
A: Semalam.. Start dengan migraine..
D: Hehe.. Kalau migraine kamu dah kena masuk hospital dah tau.. Kamu sakit kepala je..
A: Dalam hati diriku berkata..(dushhhh..manaku tau perbezaan migraine dan sakit kepala..yg pasti dua2 sakit..)
D: Ok.. Kamu ada semput kan.. (Semput adalah perkataan lain bagi penghidap sakit Asthma..wahlawei..)
A: Ya dokter (muka baik)
D: Sejak bila tu??
A: Sejak kecik lagi (dokter tanya sepatah ku jawab sepatah)
D: Ok buka mulut ye..
A: Aaaa..
D: Ok tekak kamu ada sikit merah.. Ada jangkitan kuman sikit..
A: Erkk..
D: Ok kamu pusing belakang..
(masa ni dokter ni periksa paru2.. ala dia guna menatang apo tah yg yg dokter selalu guna utk    dengar degupan jantung tu..hehe..)
D: Kuatnya... Kamu dengar ni.. (sambil bagi aku dengar bunyi paru2 sendiri)
A: Dlm hati lagi.. (wahlawei...kuat gile bunyi paru2 kau yana..bunyi mcm cd rosak..hahaha)
D: Ok saya bagi kamu guna nebuliser k.. Kamu guna inhaler jenis apa?
A: Adalah..(pangggg!!!! gile kau nk jwb cenggini) Asthalin dokter..
D: Ok kamu masuk bilik sebelah n sedut ubat dulu ye..

After 25minutes (gile bosan sedut ubat lama2..penat..)

D: Mcm mana dh ok sikit?
A: Ok kot dokter
D: Kamu keje ke arini
A: Tak dokter
D: Kamu keje mana
A: Kat Bdr Baru A****g ni je dokter.. Kat firm a*****k..
D: Keje ape tu
A: Asst. a*****k je dokter.
D: Bagusla tu.. Nanti leh la renovate umah saye.. Kamu ada kad?
A: Dlm hati lagi (aik..sape consult sape ni?? tp dlm masa yg sama diriku bagi jugakla kad..nasib baik ada dlm purse)
D: Wah nama ayah kamu hebat la.. Org melayu ke..
A: Hehe.. Mestilah dokter..(bangga!!!)
D: Ok sy check paru2 kamu dulu la.. Pusing belakang.. Haa... Hilang terus bunyi cd rosak..
A: Heee =D
D: Ok saya cover kamu dgn MC k.. Amek ubat kat luar k.. 
A: Thank you dokter..
D: Sama2.. Nanti saya nk renovate rumah saya call kamu ye..
A: Heeeeee.. Ok dokter.. Thank you..

Masa utk amek ubt.. Wahlawei byk mak aiii ubt kau yana..8 jenis ok.. Mabuk la kau pasni... Ubat Asthma je ada 3 jenis..

Kakak Farmasi: Ok ni semua ubat kamu.. Ubt ni makan bla bla bla.. Ubt ni bla bla bla.. Semua RM *0
A: Alamak saya ada RM*0 je.. Tunggu jap ek.. (nasib baik adek ku teman g klinik..diriku "pau" dia RM*0)... Ok ni kak duitnya..
Kakak Farmasi: Ok..
A: Thank you.

Ok adek, jom p makan.. Kakak dirimu dah kebulur.. Pas makan n makan ubt, balik umah trus duummm tido.. 

Selamat malam sayang...



Photo tak ada kaitan dengan kejadian. Hanya sekadar photo hiasan

Monday, January 24, 2011

Dia Datang Lagi Setelah Lama Menghilangkan Diri

!!!!!!!!!!!!!ahsdjhfsbsbdfjshflsbfljaflbnfjsbfclskajbedbajdsfhsdla!!!!!!!!!!!!!!!!!

Sapo?????

--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--

Jeng...jeng...jeng....

Mempersembahkan Cik Migraine

--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--

(bayangkan muka diriku mcm gini...halamak bajet cantik pulak...)



Kenapa jadi cenggini??

Sebab....
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--



(ni pulak kepala diriku..tersusun kan kwn2..)




*p/s: diriku tak suke kamu wahai Cik Migraine..jgn coba mengorat diriku lagi...diriku tak rela...


Sunday, January 23, 2011

Banyak Berbelanja Tapi Hati Gembira

Hai semua.. Nak tau, semalam adalah hari yg best sbb dpt bergembira dgn kwn2..(mcm la takpenah rasa gembira kan).. Tapi betul tau, walaupun byk berbelanja tp hati gembira sgt.. Terubat jugak rasa boring selama ni sbb tak leh berdating (konon boipren jauh takleh dating..ambik kau!) 

Dlm entri lepas, diriku ada ckp pasal nk servis kereta kan.. Ok.. Servis kereta ikan udah selesai, alhamdulillah tak byk problem (nk bangga sket sbb pandai jaga kereta..bwekkk).. Ye lah, org tu cuma tukar minyak hitam, minyak gear, minyak brake, lagi mondo tah (padahal mmg semua tmpt servis buat bnda yg sama..poyolah kau).. 

After servis kereta ikanku, diriku pegi Universiti lama sbb nk pekena Nasi Ayam Penyet pulak.. Sedap wahlawei.. Harga pun RM5 je.. Kalau nk dibandingkan dgn Ayam Penyet kat luar Universiti lama, confirm RM10.. Tp kesedapannya sama je.. Diriku selalu tertanya-tanya (ayat skema pulak), kenapa ayam tu diberi nama Ayam Penyet.. Sape terror sila jawab.. Ala diriku pun terror jugak.. (nk hentam boleh tak).. Diriku rasa nama Nasi Ayam Penyet diberi nama sedemikian rupa sbb lepas ayam tu digoreng dan nk dihidangkan, ayam tu akan di ketuk (boleh tak guna perkataan ni) dgn pisau segi empat a.k.a pisau potong daging manusia.. Erm.. Terasa macam teori diriku salah.. Ok sila jelaskan perkara sebenar kenapa Nasi Ayam Penyet diberi nama sedemikian rupa..

Lepas pekena Nasi Ayam Penyet, diriku mendrift kerete (padahal pegi ngn keta kawan) ke Jalan Wangsa a.k.a Wangsa Walk.. Ok.. Kat sini nk kongsi satu kejadian.. Time diriku menunggu kawan diriku memparking kereta, diriku tunggu kat tepi jalan bersama sorg lagi kawan perempuan.. Tetiba ada sorg budak lelaki (kulit putih, anggaran tinggi 165cm, bertopi, berbaju kemeja dan menyandang beg sling) dtg dekat dgn diriku (cuak beb..ingtkan bdk tu nk mengorat diriku..PERASAN!!!).. Ni antara perbualan yg diriku ingtla..

A: Diriku
B: Budak itu
__________________________________________________________________

B: Assalamualaikum akak
A: Waalaikumsalam (malu2)
B: Kak, saya nk mintak RM1 leh tak kak.. Saya takde duit nk balik sekolah sy ni.. (wahlawei suka ati  je mintak RM1 kat diriku tau..benci)
A: Kenapa pulak? (padahal dlm hati takut jugak kot2 kena santau)
B: Wallet saya jatuh, pastu bila sy jumpa wallet sy balik, duit dah takde..
A: Betul ke ni? (dgn muka kerek)
B: Betul kak, kalau tak percaya akak boleh check bdn saya..
(halamak apa kes nk cek badan kau budak..kerek lagi tp mula nk kesian)
A: Ni sekolah kat kat mana ni? Form brapa?
B: Sekolah St. John.. Sy form 3.. Sy nk balik g sekolah la ni.. (maaf diriku taktau kat mana Sekolah St. John tu)
A: Ai..betul ke ni.. Ntah2 kamu tipu..
B: Betul kak.. Sumpah dgn nama Allah..
(haih main sumpah2 lak ye..dlm hati kesian ntah2 betul budak tu takde duit.. Kwn diriku taknak layan dh..)
A: Akak takde duit kecik (eleh belagak)
B: Tolongla kak.. Singget je..
(pastu diriku pun pinjam la RM1 dr kawan diriku)
A: Nah amek ni.. Jgn tipu tau.. Kalau kamu tipu dosa tau..
B: Terima kaseh kak.. Hanya Allah yg dpt balas jasa akak.. (wah2 gembiranya org ckp cenggitu)
A: Ok sama2.. Ingt tau jgn tipu.. Ok akak blah dulu..
B: Terima kasih akak..

Ok. Pastu kwn2 diriku start memarahi diriku.. Kenapa Yana percaya sgt.. Ntah2 budak tu tipu je.. (dlm hati pun ckp cenggitu..tp takpelah singget je).. Pastu kena marah lagi.. Yana jgn baik dan percaya kat org sangat tau kat KL ni (ok baiklah rakan).. Takpelah..diriku tlg dgn ikhlas.. Kalau budak tu tipu.. Dialah masuk neraka (haa...ayat senang utk menyedapkan ati)

Ok aktiviti seterusnya diriku update dlm next entri k..

** Sentiasa ikhlas dlm melakukan sesuatu walaupun kita tau sesuatu itu membawa keburukan utk diri kita.. =D

Saturday, January 22, 2011

Perlu Servis Kereta..Perlu Sangat

Morning everbody... Harini diriku bangun awal (perlu bagitau ok).. Pusing kepala n terasa nk update blog.. Maklumla tgh gian nk cuba benda baru.. (aku bukan minah gian terima kasih).. 

Harini nak taknak kena menggagahkan diri yg tak berapa nk gagah utk pegi ke Pusat Servis Kereta.. oh amat tidak suka bila perlu mengeluarkan doit WANG yg banyak.. Pegi workshop pun sorg2, takde boipren nk teman (ayat nak mintak pelempang).. 

Nak tau satu cerita yg tak berapa kelakar tak (hakikatnya mmg tak kelakar..biasa je)..ni kali pertama diriku nk g servis kereta sbb sebelum ni ayah diriku yg tolong bwk g workshop..Amatlah tidak tau apa2 pasal kereta..Masuk, duduk, start enjin (tunggu lama sket konon nk panaskan enjin) pastu jalan..Tgk jarum kat tempat minyak agak nk empty, singgah stesen minyak..Tgk atas kereta ada taik burung (oh sungguh tak suka) terus g habehkan RM7 kat tempat basuh kereta.. Kalau tnya pasal dalam2 kereta confirmla diri taktau (bila ayah ajar angguk memanjang tp satu haprak pun taktau).. 

Agak2 korang, sekali servis perlu melayang brapa RIBU RATUS ye? Ok. Tak sabar nak withdraw doit WANG ni..hehehe

Ok Tak Reti Sangat

Tengok tajuk pun agak dah tau kot apa yg diriku tak reti.. Dan seharusnya lihat la pd keadaan blog yg mcm tak reti nk hias..(perlu hias ke)..kepada bloggers yg terror (ok betul ke eja cenggini), dipersilakan mengajar diriku mcm mana mau hias blog kasi cantik punye..(tanpa bayaran)..diriku nk jugak cantik..

Friday, January 21, 2011

Kali Pertama

Assalamualaikum dan salam 1 Malaysia!! (dengan nada semangat)

Utk pengetahuan semua, diriku amatlah baru dalam dunia blogging. (boleh nampak kan dr cara diriku menulis). kikiki. Dulu penah ada blog tapi zaman tu teramatlah kebudak-budakkan sampai taktau nk bercerita tentang apa..apakah?? maksudnya masa tu sangat la tak ada idea utk menulis.. 


Diriku sebenarnya bukan sorg yg suka bercerita tentang diri sendiri (rasa mcm poyolah ke toyolah?) Tp memang betul pun. Cuba jugak utk berkongsi (argh skema lagi) cerita tentang kehidupan..ada few blogs yg diriku sgt admire..antaranya dot dot dot dan dot dot dot..(siapakah?) sebenarnya diriku pun belum ada idea sepenuhnya utk nk mula blogging sbb pada diriku, bloggers ni perlu byk idea utk menulis. Tak kiralah pasal diri sendiri, sekeliling, pasal negara ataupun dunia asalkan tak melanggar hak asasi manusia dan mengganggu sensitiviti masyarakat. (ok skema lagi).. 


Diriku byk idea nk menulis tp sebenarnya diriku malu nk expose dirila. mcm mana ye..any suggestion?