Followers

Sunday, February 20, 2011

Guna Public Phone La Senang

Asyik rosak je.. Kamu guna henpon ke kamu makan henpon.. Saya guna dah setahun lebih dah tak rosak2 pun.. Kamu tu tak sampai 2 minggu dah rosak.. Baik kamu pakai public phone je.. Kamu galas public phone tu kat belakang (sila bayangkan dgn memek muka yang serius) Kamu cuma sediakan doit syiling byk2 utk talipon saya.. Sbb saya tak bleh talipon kamu.. hahaha(ayat kedekut kredit)


Hampeh kan boipren diriku.. Henpon asyik rosak je.. Diriku penah bg henpon utk hadiah birthday dia 2 tahun lepas (gigih kumpul duit tu gua cakap lu).. Muka happy mcm nak kene sekeh.. Kiranya henpon dia lagi canggih dr henpon diriku.. Diriku punya henpon time tu yg tadak kaler punya.. Yg baling kat dinding pun still ok lagi.. Hahaha.. 


Tak sampai setengah tahun dia pakai henpon tu, tiba2 dia habaq kat diriku.. "Syg, henpon meletop!" (choii dah bg henpon rosak, nk bersayang2 lak ngn diriku..) Gilo kan henpon meletop.. Kenapa leh meletop? Sbb dia p charge henpon kat dalam keta.. Wayar short la tu kot.. Pastu leh wat suara selamba badak je.. (oii sapa tak hangin oii) 


Repair? Maap la.. Dah tak leh nak diselamatkan dah.. Komponen kat dalam henpon tu pun dah innalillah dah.. Diriku paksa gak suh repair.. Yelah kan, diriku punya lah kumpul duit semata2 nk beli henpon utk dia, dia leh rilek je letopkan.. 


Pastu awat tak pakai henpon yg ada lampu suluh tu lak.. Hambik kau!! Hahaha.. Gelak sakan la kan sbb time tu diriku dah upgrade pakai henpon skrin sentuh.. Wahlawei.. Pastu boipren diriku mintak belas ikhsan nak amek pinjam henpon baru (skrg dah tak berapa nak baru dah).. Oii jangan harap le (kedekutkan diriku ini) Hahaha.. Bukan kedekut la.. Dah la henpon diriku touch screen (ala2 touching la gitu) Kalau dia pinjam, kompem la tertouching2 henpon diriku.. Sekali dia duduk, berkecai gua ckp lu.. Bontot dah la besaq (tak pasal pasal)


So, diriku sarankan dia beli henpon secondhand je.. Takde la sentap sangat kalau rosak.. Hahaha..


Maka, minggu lepas beli lak henpon baru (secondhand), konon beli henpon dari kwn dia sbb senang nak 3G dengan diriku.. Tak sampai seminggu ok.. Dah kena anta kedai lak dah.. Sbb tak boleh nk charge bateri.. Wahlawei.. Rosak lagi!! Kena mandi bunga la mamat ni..(kalau dia baca blog ni mati aku)


Ok.. Sabar itu separuh daripada iman..






Nota Kaki: Diriku sayang kamu wahai kekasihku.. Tttteeetttt



2 comments:

KUREKURE COMEL said...

adoooiii...klako pun ade....
laki ni susah ckit nk jge brg2 nye...

cm husband mina...pham sgt dh...

sabau je la...dh kawen nnti xyah pkai henpon ye...hehehe

manismacamgula said...

mina.. org laki ni mmg kan.. geram je kdg2..