Followers

Wednesday, February 23, 2011

Orang Bangsa “Itu” Memang Suka Underestimate Orang Lain Ek

Apa perasaan kamu bila kamu tanya soalan kat orang tentang something yang kamu tak sure tentang kebenarannya, then orang tu gelak kan kamu.. Sure kamu rasa macam nak sekeh (ayat paling sopan) je kan..


Salah ke kalau kamu just jawab je soalan yang diorang tanya.. Tunjuk ajar sket benda2 yang kamu tau.. Tak payah la setakat nak senyum sinis kat orang lain beb.. Kamu tu pun start from zero ok.. Dulu pun kamu bengong jugak taktau ape2.. Dah 5 6 tahun keje.. Confirm la kamu dah terror.. Experiences turned people to be arrogant? Omaigoat!!


Dah lama diriku perhatikan mereka2 ini.. Tapi senyap je lah kan.. Buat apa nak kecoh2.. Tapi ada tahap jugak la.. Bila serius nak bertanya sbb nakkan confirmation, benda pertama yang dibuat ialah senyum sinis!! Wakk luuu!!! Oii orang tanya bukan sbb nak main2 la.. Kalau buat tak betul nanti bangunan kamu jugak yang runtuh.. Apa la.. (marah ni..marah ni..ngggaaauuuummm)


Ada pulak yang underestimate tentang kebolehan speaking omputeh.. Wahlawei.. Kene tunjuk ke kalau nak spikang.. Speaking bahasa pasar pun jadi isu tu beb.. Tak patut kan.. Orang tu speaking laju pun jadi isu.. Dah org tu terror inglis.. Nak buat camno.. Mmg la kena speaking formal English kan.. But as long as orang yang dengar tu faham.. Ok la tu.. Life doesn’t have to be so perfect la bro..


Semua orang start dari KOSONG.. Don’t expect everybody to know what is actually in your mind.. Do teach them of what they do not know / sure.. Don’t simply get mad and scold people without giving them any chance to revamp their mistakes..


English is not a big issue.. As long as you yourself sincerely work for your company and do things correctly then it will give you satisfaction.. Don’t have to be too perfect as everyone is imperfect.. 


Do you get what I mean?


Dunia ini indah belaka..




Ngeee.. Dah bace tu jangan buat muke ketat tau.. Diriku tak suke.. Diriku gurau-gurau je..

5 comments:

khairul hisyam said...

betul kosong itu permulaan, jangan penuh didada kita rasa kita sudah capai langit. :) salam perkenalan.

KUREKURE COMEL said...

ok2....mina tak buat muka ketat ni



kdg2 org yg rasa dirinya bijak tu...nk koya ye lbh...huhuhu...



so abaikan je...buat xtau...

mina pun xpandai bi sgt...sila ajar blh?.....



hehehe........

manismacamgula said...

khairul: betul2..diriku sokong kamu... setinggi mana pun kita berdiri, kita tetap kena pandang ke bumi

manismacamgula said...

mina.. kite pun tak pandai bi.. selalu tergelak sendiri kalau speaking2 ni.. hihi grammar lintang pukang

Anonymous said...

wat i wan to say is i hate u. ok. got it? juz simple like a A B C..kahkahkah..

woi, i hav to private my cuteness blog bcoz of dat evilssssss! I'll story at u later....

ok tak henglish aku.. A Level kan...? - Saya yang cantik lagi CUN.