Followers

Sunday, March 6, 2011

Marah Tu Tandanya Sayang

Assalamualaikum.. Happy weekend...


"Hhhooolllooohh hhooollloohh baru nak update entry tetiba mentor dah start.. Potong betulla.." 


Ok2. Pulang ke pangkal jalan. Mood sedih (pg td je..sekarang sudah ok)


Kena marah. Teruk juga. Cemburu punya pasal. Kenapa mesti cemburu? Sebab kamu pun selalu cemburukan boipren/gepren kamu. (adil la kan)


Kena marah depan kawan2. Menangis macam budak2. Uwek uwek.


Oh cemburu punya kes. Takda hal la. Biasa la tu adat berkapel. Tambah lagi time sekarang. Dugaan nak kawen (ntah hape2 ntah gatai nak kawen)


Kawan2 tak pernah setuju. Sebab selalu kena marah. Suruh cari yang lain.


Kamu tak kenal boipren saya jadi jangan judge dia. (bukan sengaja back up tp betul2 cakap punya)


Pendapat dari sahabat lelaki; Itu ego lelaki. Dia marah sebab dia sayang ko. Aku lelaki aku tau la. Aku pun pernah buat macam tu kat awek aku dulu. Kalau aku tak sayang, aku biar je dia nak buat apa pun. Lantak p la. Ko jangan risau, aku sebagai lelaki aku tau hati lelaki.


Ego lelaki? Macam mana nak rendahkan? Terlalu tinggi tak tercapai dek tangan. 


Eh. Sape cakap ego lelaki tinggi? Tak semua. Lelaki tak simpan dendam lama2.


Malam ni pok pek pok pek marah. Pagi esok bangun tido, tepon2 pujuk2 nak belikan cekelat pastu diam la. (sape setuju sila angkat kening)


Hargai apa yang ada depan mata. Jangan terlalu memilih yang perfect, cakap nak jiwang cair jantung semua. 


Mula2 kenal, lembut gigi dari lidah. Pong pang pong pang janji itu ini. Percayalah, org macam ni amat bahaya. Ku pernah terkena.


Kalau boipren kamu tak jiwang, jangan sedih2 nak putus bagai. Ketahui la lelaki mcm gini yang lebih jujur daripada lelaki yang pakai ayat jiwang utk memikat kamu. Cecece..


Senyum cikit...................

6 comments:

Cik Rimau said...

betul3.. mase nak kemain ag mengayat.. dah bosan buat xtau je.. xde pngalaman ag.. tp kbiasaannye gitu.. ye tak? hehe

manismacamgula said...

cik rimau: hehe..cik rimau takde pengalaman lagi ke..takpe2..cik rimau sabo sabo k..nanti ada la tu yg mengorat cik rimau..

gadis_biasa said...

sokong aper yg kwn manis ckp tuh...klu x syg,,,buat apa dia nk jeles..manis g dating gan jantan len pon dia x kisah,,klu dia x syg manis ar...huhuhu

manismacamgula said...

gadis biasa: haha..mintak simpang jauh2 la kalau kite dating ngan lelaki lain..pokok pangkalnya hati..hehehe

Naddia said...

boipren aku pon garang weh..stakat ceramah free tuh hari2 kot dapat..

takpe..itu tande die take care kn?!

manismacamgula said...

naddia: bagus2..boipren kita sama..ada ke org duduk kat umah pun dia fikir bukan2..haduh